Національна збірна має нового тренера

На фото головний тренер збірної Магнус Альм та президент УФХМР Сергій Бабенко (фото газети Alandstidningen)

Виконком УФХМР визначився із кандидатурою головного тренера національної збірної України, яка готується до чемпіонату світу в Ульяновську. Ним став шведський фахівець Магнус Альм. Минулої зими він зустрічався з українською делегацією, що брала участь в юнацькому чемпіонаті світу в Сарпсборзі. Також він є шанувальником української музики та володіє російською мовою.

20 листопада президент УФХМР Сергій Бабенко зустрівся з Магнусом в м. Марієхамн, Аландські острови. Разом вони провели скайп-конференцію з тренером збірної України Сергієм Акуловим та обговорили порядок денний на тренувальний збір кандидатів до національної збірної, що відбувся 28 листопада в Харкові, а також план підготовки збірної до чемпіонату світу.

Редакція нашого сайту поспілкувалась з головним тренером збірної.

Пане Альм, що ви знали про Україну раніше? Чи цікавились українським хокеєм з м'ячем?

Я знаю, що хокей з м'ячем розвивався в Україні під час радянської ери, але я не знав, що бенді продовжив розвиватися, коли Україна стала незалежною. Я маю великий інтерес та знання про команди, клуби та країни. Я знаю, що бенді в Україні сконцентрований в Дніпропетровській та Харківській областях. Я маю історичний та політичний інтерес, тому я дещо знаю про Україну. Для шведів, мабуть, битва під Полтавою є найбільш відомою, коли Карл XII та Мазепа програли битву Петру Великому. Шведам також подобаються ваші національні кольори. Я особисто люблю пісні та тексти "Океана Ельзи".

Чи бачили ви відео зі збору української збірної минулого тижня в Харкові? Які ваші враження про українських гравців?

Я бачив відео і прийшов до висновку, що гравці здебільшого схиляються до гри в рінк-бенді, але їм потрібні бенді-вправи на великому льоду. Це має бути інакша тактика та модель пересування для 10 гравців.

Чого ви чекаєте від чемпіонату світу в Ульяновську? На мою думку, збірна Японії є нашим найпринциповішим суперником. Наскільки добре ви знаєте ту збірну, і як ми зможемо її перемогти?

Я бачив відео матчів в групі Б в Хабаровську. Японія, наприклад, є дисциплінованою командою, але ми маємо великий шанс, щоб їх перемогти, якщо кожен буде займатися своєю справою на своїй позиції на полі.

Андрій Марковиченко сказав, що наша збірна має вигравати групу Б. Власно, це мета нашої федерації. Минулого року ви зустрічались з нашою молодіжкою. Чи реально Україні вийти в групу А в найближчі кілька років?

Це абсолютно реальна можливість для України - досягнути групи А, але це, ймовірно, займе принаймні 4 роки. І я думаю, що Україні дуже потребує спорудження стандартого поля для хокею з м'ячем (105 х 65 м). Сподіваюсь, воно буде побудовано за 2 роки.

В Україні є одна натуральна ковзанка для міні-хокею з м'ячем 8 на 8 гравців в Будах. І ми плануємо готуватися до чемпіонату світу там у випадку сприятливих погодних умов. Більшість нашіх гравців є гравцями в хокей із шайбою. Що їм необхідно робити, щоб максимально швидко адаптуватись до хокею з м'ячем?

Стосовно того, як перетворити гравця в хокей з шайбою в гравця в хокей з м'ячем, це потребує часу і залежитиме від зацікавленості гравців. А формула така:
1. Катання по великому колу в обох напрямках в залежності від позиції на полі;
2. Завжди на швидкості, ніколи не зупинятися, але прискорюватися при пропозиції м'яча;
3. Гра з м'ячем з боку в бік або назад але з просуванням вперед.
Легко в теорії, дещо важче на практиці, але ми будемо намагатися!

Чи плануєте ви відвідати Україну в майбутньому? В Україні є одне шведське село. Можливо, це наш шанс дістатися групи А?

Я дуже сподіваюсь, що зможу відвідати Україну найближчим часом, і так, я знаю про маленьке село Gammelsvenskby (тепер частина села Зміївка Херсонської області - ред.). Якщо УФХМР вдасться активізувати ресурси, а гравці дійсно захочуть прикласти зусилля та багато тренуватися і вивчати бенді, питання буде не "можливо", а "коли" ми будемо грати в групі А.

Ваші колеги Томас Енгстрьом та Йоран Ослунд були в Дніпропетровську та можуть вимовити назву нашого міста. Але Ларс Веннерхольм сказав, що це занадто важке слово для нього. Чи складно буде вам вимовити це слово?

Я зустрічав Томаса Енгстрьома минулої п'ятниці і він розповів мені про їхню подорож. Я думаю, що так, зможу вимовити.

Фотогалерея

Наші групи

Наші контакти

За всіма питаннями звертайтесь до нас:

Адреса: 49081, м. Дніпропетровськ, вул. Артельна, 2/304.
Телефон: +380563735941